Zoeken op je postcode

Wat is een stoelmassage

U bevindt zich hier:  

Stoelmassages zijn specialistische massages, die via een ergonomische stoel uit te voeren zijn. Eigenlijk zou er binnen ieder kantoor één te vinden moeten zijn. De bedrijfs-BHV'er kan in dat geval, mits getraind en daar waar nodig, medewerkers met rugklachten, arm- en polsklachten een kortstondige ergostoel-massage aanbieden.

Massages op de werkvloer

Massages op de werkvloer; het klinkt nog wat onwennig. Toch is de stoelmassage van een geheel andere orde dan de gewone ("klassieke") massage, waar men ontkleed plaats neemt op een massagebank.

Bij de stoelmassage houd men de kleding gewoon aan, er zijn geen handelingen met olie op de blote huid. Dit maakt de stoelmassage zo laagdrempelig, en gelijktijdig zo effectief voor op het werk. Medewerkers die voornamelijk zittend werk uitvoeren gedurende de dag, zijn op lange termijn vaak gevoeliger voor rugklachten en pols-, arm-, schouderklachten.

Het carpaaltunnelsyndroom ligt op de loer (hierbij ontstaat hevige pijn in de pols, doordat zenuwen die via een buisje naar de hand lopen bekneld raken door vochtophopingen.

Een plaatselijke massage zorgt voor een betere doorbloeding en afname van de klachten. Zo pleiten steeds meer werkgevers van grotere organisaties voor wekelijks terugkerende (kortstondige) sportmomenten; iets wat binnen geïndustrialiseerde Aziatische landen als China en Japan al veel langer de gewoonte is.

Fitness Spot maakt onderdeel uit van XindMedia - Privacy verklaring - FAQ - Aanmelden fitnesscentrum - Contact